Categorieën
Expo Kunstenaar

L’esprit de l’Artiste

Als opkomend kunstenaar met je werk naar buiten treden is niet eenvoudig. Na een opleiding in een kunstinstelling als de Lierse beeldacademie is de communicatie naar een geïnteresseerd publiek vaak een moeilijk te nemen hindernis, zeker als je er alleen voorstaat.
Deze tentoonstelling L’esprit de l’Artiste (van 23 september 2023 tot 29 oktober 2023), georganiseerd door de Vrienden van de Academie, heeft de ambitie een ‘wonderwall’ aan te bieden van talent bij plaatselijke opkomende kunstenaars. Er is een diversiteit te zien aan stijlen, thema’s, technieken, mediums en culturele achtergronden. Daarvoor gingen de Vrienden van de Academie nu reeds voor de 4de keer een samenwerking aan met een galerij en zochten ze naar de juiste ruimte en een breed artistiek netwerk.
Galerij Artisjok heeft in Lier en omstreken een stevige reputatie en biedt ons met het voormalige handelspand Esprit in de Antwerpstraat 64 een toplocatie aan in het commerciële hart van Lier. Onder leiding van galerijhouder Peter Everaert en een jury van deskundigen is er een kwalitatieve selectie gebeurd van de ingediende werken. Hij staat ook in voor de presentatie, permanentie (donderdag,vrijdag,zaterdag,zondag van 14 tot 18 uur) en de verkoop in zijn galerij tijdens de twee maanden durende expo.
De Vrienden van de Academie kunnen samen met galerij Artisjok een boeiende en inspirerende expo realiseren die een breed publiek en het opkomende talent in onze stad verbindt. De titel van de expo is een knipoog naar het vroegere handelspand van Esprit, maar ook een verwijzing naar de creatieve ‘geest’ van nieuw talent.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *