Categorieën
Expo Kunstenaar

REPOPULATION

Marie Cools is een beeldend kunstenaar die opgroeide aan de nete in Grobbendonk, op haar beurt bracht ze ook vijf kinderen groot in de schittering van het water. De troebele reflecties van de bomen, de glinstering van de zon, de oneindige rimpels die verschijnen bij de kleinste aanraking op het water krijgen al van kindsafaan de aandacht van de kunstenares. Dit soort natuurlijke fenomenen en producten zullen een constante vormen doorheen haar artistieke praktijk.

In haar tienerjaren ontdekte ze de dankbaarheid in het recupuren van materiaal en begint ze al vroeg te experimenteren in het samenbrengen van deze materialen. Met oude stoffen en kledij van haar ouders hermaakte ze unieke en vernieuwende outfits. Hier begint de liefde voor het nieuwe leven geven aan afgedankte materialen. Een manier van werken die nog belangrijker wordt na haar opleiding als beeldhouwer. In dit medium geeft ze volledig de aandacht aan de esthetiek van het verloren materiaal. Ook hier gaat ze aan de slag met oude stukken textiel zoals haaksels, kant, wol en garen die verwijzen naar haar moeder en het ouderlijk huis. Deze materialen krijgen een nieuwe bestemming wanneer ze verwerkt worden met verweerd hout, drijfhout dat aanspoelde op het strand of stukken verroest ijzer die ze langs de weg vindt tijdens de wandelingen met haar man. Verschillende gevonden materialen die ze vaak jaren heeft bewaard giet ze in combinatie met was, verf, touw of epoxy tot nieuwe vormen. Het oude wordt herenigd met het nieuwe en neemt door de verbeelding van Cools haast dierlijke vormen aan.

Als een verzamelaar verenigd ze texturen die een brug trachten te slaan tussen het organische en het menselijke, sporen van ons bestaan. Gevat in sculpturen, tekeningen en textiel brengen haar werken een boodschap van harmonie, fragiliteit en vergankelijkheid. De subtiele interventies door het handwerk creëren nieuwe betekenissen en nodigen de toeschouwer uit deze vervolgens te bewerken.

Categorieën
Expo Kunstenaar

EXPRESSIVE PAINTINGS MEET AFROMOSIA

Geboren en getogen Lierenaar die afstudeerde als Laureaat Ruimtelijke Kunst aan de Beeldacademie van Lier in 2023.

Ronald is van opleiding wetenschapper (Master in Chemistry) en behaalde tevens zijn getuigschrift  Meubelmaker in avondschool in Lier.

Hij werkte 20 jaar als Communicatie Manager bij Agfa en 10 jaar als Verantwoordelijke van de Concept en Design afdeling van het standenbouwbedrijf Gielissen in Nederland.

In 2020 realiseerde hij in opdracht van “Gezinszorg Lier” een bijzondere metalen constructie langs de rivier de Nete in Lier met benaming MyLight. Het kunstwerk is ondertussen een landmark geworden voor wandelaars, fietsers en toeristen. Daar het tevens een zonnewijzer is, wordt het ook als wetenschappelijk object gebruikt tijdens rondleidingen van het Lierse Zimmertorencomité.

Onderstaande link op YouTube geeft een overzicht van de installatie van het kunstwerk.

De kunstenaar stelde reeds tentoon tijdens Zomerspoor in Herentals in 2023, Laureatententoonstelling Vleeshuis Lier in 2023 en Kunst en Beleving in Boechout in 2024.

Hij maakt vooral 3D installaties in hout. Hij verzamelt eerst afvalhout bij houtverwerkende bedrijven en containerparken om er dan in een stoomoven gebogen vormen mee te maken. Deze assembleert hij dan verder (bouten, lijm, staalkabel) tot abstracte en semi-figuratieve werken die dikwijls opgehangen worden en kunnen roteren. De combinatie met licht geeft dan een boeiend lijnenspel van schaduwen.

Het aspect recyclage/ecologie is dan ook een bijzonder thema bij het tot stand komen van zijn werken.

Daar hij tracht afval van tropisch hout te gebruiken, kunnen vele werken ook in openlucht opgesteld worden.

Door het grote formaat en de noodzaak voor plafondbevestiging zijn de mogelijke permanente locaties voor de werken beperkend voor privéwoningen. Daarom biedt de kunstenaar de mogelijkheid aan potentiële geïnteresseerden om werken op maat te maken voor specifieke locaties.


deze vervolgens te ontrafelen.

Categorieën
Expo Kunstenaar

PAARD, ik voel je

PAARD, ik voel je

In Betekom staat een indrukwekkend monument van hem, ‘Stilte’ (2006). Twee aangeslagen zittende mijnwerkers vertolken het verstilde verdriet om 33 Vlaamse kompels uit het Hageland (van in totaal 262 slachtoffers) die omkwamen bij de mijnramp in Marcinelle in 1956. In opdracht gemaakt, en dus uit handen gegeven. Maar eigenlijk doet Roger De Haes niet graag afstand van zijn werk, omdat het hem stuk voor stuk zo na aan het hart ligt. Ook daardoor is pas deze tentoonstelling in Galerij Artisjok zijn eerste grote eigen tentoonstelling, uitgerekend op zijn tachtigste.

Hij begon als tekenaar en schilder, vaak van modellen. De schetsen en studies ervan werkte hij om tot aangeklede interpretaties, ingekleurd met acrylverf. Maar het bekendst is hij als beeldhouwer. Zijn voorliefde gaat daarin uit naar paarden en ruiters, in het bijzonder Brabantse trekpaarden, omdat de bouw en de vorm van paarden hem zo aanspreken, zegt hij. Monumentale werken zijn het, in kunsthars, maar oorspronkelijk wel vormgegeven in klei. Opvallend daarbij is de kracht en de zwaarte die ze uitstralen, de ‘zwaartekracht’ in de volle betekenis van dat woord – letterlijk en figuurlijk. De beelden komen massief over, deels doordat ze bruut uitgewerkt zijn, op zo’n manier dat het materiaal waaruit ze gewonnen zijn, ruw bewerkte klei, nog een groot aandeel heeft in de uitstraling van het werk. Daaruit blijkt ten overvloede ook hoezeer de noeste bewerker zich verbonden voelt met dit materiaal. Maar evenzeer zit in die opvallende expressiviteit een minder opvallende intimistische, emotionele zwaarte verwerkt, die het doet lijken alsof de kunstenaar slechts in tweede instantie iets blootgeeft van wat hij aan persoonlijks in zijn werk tot uiting wil brengen. Zo typeert een samengaan van afgeschermde, bedekte bewogenheid en extroverte uitingsdrang dit zeer aansprekende werk van Roger De Haes, een verstrengeling van intimiteit en intensiteit.



Categorieën
Expo Kunstenaar

ASHES TO ASHES

Ten noorden van Antwerpen delen kunstenaars Niko Raes en Dirk Victor Caluwaerts naast een gemeenschappelijk atelier ook een gemeenschappelijke artistieke drive. “Vergankelijkheid en nieuw begin” liggen voor beide kunstenaars in elkaars verlengde. De titel van deze expo -Ashes to ashes – refereert naar constructie en deconstructie in hun werk.

Het nieuwe werk van kunstenaar/performer/onderzoeker Niko Raes is een zoektocht naar de representatie en het esthetische potentie van de elementen ‘ashes’  en ‘vergankelijkheid’ binnen de aanwezigheid van beeldende kunsten. Hiervoor haalde hij inspiratie uit ‘Les fleur du mal’ van Baudelaire. Deze representatie wordt in dialoog vanuit de esthetische, ethische en transformatieve onderzoekselementen benaderd. Zo ontwikkelen zich een nieuwe artistieke beeldtaal, vocabularium en expressie van de kennis van proces, methode en ervaring.

Point 0 en 0,000815HZ

In tijden waarin de natuur lijdt, ligt ook de mensheid onder vuur. De innerlijke landschappen en zeegezichten van Dirk Victor zijn schilderijen van POINT ZERO. Ze zijn een spiegel van de ziel in moeilijke tijden en vertegenwoordigen ook hoop. 0,000815hz is de grondtoon van de aarde waarmee de kunstenaar tracht te resoneren.

De ultieme droom is dat vanuit de zelf gecreëerde ‘ashes’ een nieuwe samenleving zal ontstaan. . Caluwaerts verwijst in zijn werk ook naar de poëzie van Charles Bukowsky en naar de geest van Nina Simone. REFLECT THE TIMES’ en ‘THERE IS A LIGHT.


Categorieën
Expo Kunstenaar

ZIMMERTIME

De Limburgse kunstenaar Raf Roefflaer maakt als alter ego ‘Captain Bebop’ imaginaire reizen door tijd en ruimte. Op jonge leeftijd kreeg hij de kans om de Zimmertoren te bezoeken, een ontmoeting die een grote indruk op hem heeft achtergelaten. Een technisch wonder, een heel knap verhaal en een enorm sterk beeld.

Voor  deze tweede samenwerking met galerij Artisjok verdiept hij zich verder in het thema ‘tijd’ en stelt hij voor deze expositie een overzicht van de laatste 15 jaar samen.

Speciaal voor Lier werd er een verzameling van uiteenlopende beelden, lino’s en drukken geselecteerd aangevuld met een aantal opvallende installaties. Zo is er ‘Airwolf’, een aangepaste helikopter bestuurd door een team robotten. Via een gemotoriseerde panoramische voorstelling neemt hij de toeschouwer dan weer mee tijdens één van zijn ruimtereizen. Het speelse en verhalende aspect is nooit ver weg.

‘‘Voor mij zijn de dingen gewoon zoals ze zijn. Er is een leidraad, maar eigenlijk moet de kijker de losse eindjes zelf aan elkaar zien te knopen . Ik breng verschillende zeer herkenbare elementen samen tot een coherent geheel en tast voortdurend de grens af tussen vorm en beeld, soms herkenbaar, dan weer vervreemdend’ glimlacht de kunstenaar.

Wie goed kijkt en zich laat verrassen door de werken merkt op dat er altijd wel ergens een  verwijzing is naar tijd en de beleving van tijd. Het ene moment word je geconfronteerd met de kindertijd, dan weer word je terug gekatapulteerd naar de wereld van de Spartanen, even verder sta je oog in oog met een intergalactische invasie in een al dan niet nabije toekomst.
Lier krijgt ook de primeur met het nieuwe tijd gerelateerde werk Zodiac. Een eigenzinnige interpretatie van de Chinese dierenriem.

“Tijd heeft me altijd al geïnteresseerd en het is nu een hele eer om te mogen exposeren in Lier, waar tenslotte de Zimmertoren staat en waar Louis Zimmer er in slaagde om van zijn dromen echt iets wonderbaarlijks te maken’ besluit Raf Roefflaer.

Over Captain Bebop
Via Captain Bebop deelt Raf Roeffl­aer (Sint-Truiden,1980) al meer dan vijftien jaar een stukje van zijn gedachtenwereld met zijn omgeving. Alles wat hij maakt, bouwt hij op vanuit beelden en herinneringen uit zijn eigen leefwereld. Hij wil de mensen meeslepen in zijn eigen imaginaire wereld om zo doormiddel van beeld tot dialoog te komen.


Categorieën
Expo Kunstenaar

ARTISTIC ALCHEMY

Saskia Dekkers, Pierre François en Ingeborg Loyens, drie kunstenaars uit verschillende disciplines, verenigen zich onder de noemer “Artistic Alchemy”, waarbij ze streven naar een synergie die de individuele bijdragen overstijgt.  Deze samenwerking biedt een creatieve fusie aan waarbij de expressieve kracht van schilderkunst, de tactiele kwaliteit van keramiek en de warmte van handgemaakte tapijten samenkomen in één harmonieus geheel. Elk stuk in de collectie belichaamt niet alleen de unieke stijl en vakmanschap van de kunstenaars, maar biedt ook een verfrissend samenspel van texturen, kleuren en vormen.

We stellen de drie kunstenaars kort voor:

Saskia Dekkers:

In 2018 begon ze met het handmatig vervaardigen van wand- en vloertapijten uit schapenvachten. Hierbij combineert ze kleuren en texturen, resulterend in unieke collageachtige creaties. Ze gaat heel organisch te werk. Haar leidraad zijn de verschillende soorten vellen (IJslands, Groenlands, Mongools schaap…) die ze met de hand versnijdt en combineert tot één samenwerkend geheel. Elk stuk is uniek. Als creatieve duizendpoot combineert ze dit met het upcyclen van sweaters, het ontwerpen van speelse handtassen, accessoires en ludieke kussens.

De creaties die tijdens deze tentoonstelling te zien zijn, zijn niet alleen te koop, maar dienen ook als inspiratiebron. Ze illustreren de diversiteit van haar werk en tonen de mogelijkheden op het gebied van kleur, textuur en ontwerp. Elk tapijt biedt een glimp van de mogelijkheden. Saskia moedigt bezoekers aan om zich te laten inspireren en om samen de mogelijkheden te verkennen om een persoonlijk tapijt te creëren dat perfect past bij hun leefruimte.

Pierre François

Pierre François is de artiestennaam van Peter Verhestraeten (°1969). Hij startte pas in 2017 met schilderen, met een minimum aan opleiding. Zijn werken zijn poppy in stijl met vintage invloeden, een knipoog naar zijn carrière als vintage design handelaar. In 2020 werd hij finalist bij Belgicart, een Bozar tentoonstelling van aanstormend onbekend talent. Daarop volgden “ Kijk” en “ReuzeKlein”, twee succesvolle solotentoonstellingen bij Artpalatos in Herentals.

Ingeborg Loyens

Keramiste Ingeborg Loyens presenteert haar nieuwste werk tijdens deze expositie. Zij is eveneens een veelzijdige kunstenares die haar creatieve passie heeft ontwikkeld via diverse opleidingen, waaronder grafische vormgeving, schilderkunst, fotografie en keramiek.

In deze laatste discipline heeft ze onder begeleiding van haar mentor, de internationaal erkende keramiste Marieke Pauwels (Hoofd Keramiek aan School of Arts Hasselt), haar talent ontwikkeld aan de Academie van Hove.


Categorieën
Expo Kunstenaar

TRACES OF TIME

Pas op haar zesendertigste begon Jeannine De Raeymaecker aan haar masteropleiding in textiel, mode en kostuumontwerp in Gent en vervolgens aan een succesrijke carrière als textielkunstenares. Aan de Academie Mechelen richtte ze de afdeling Textielkunsten op en ze was er jarenlang lerares. Weven, spinnen en batikken hebben voor haar geen geheimen meer, maar na een workshop over papier ging ze ook zelf papier scheppen en dit nieuwe materiaal integreren in haar werk. Voor de aanmaak ervan gebruikt ze recyclagemateriaal, van broodzakken tot Japanse vezels, en daardoor krijgt het een vezelachtige structuur, te vergelijken met textiel. Geleidelijk aan ging haar zelf handgeschept papier meer en meer de hoofdrol spelen in haar creaties. Ze scheurt, verweeft en stikt, en brengt zo papier en textiel bijeen (‘confluence’ betekent vereniging, samenvloeiing) in een combinatie van wisselende texturen en reliëfs, in de rustige, aardse kleuren die ze verkiest, een combinatie die uniek in de textielkunst mag worden genoemd. Inspiratie doet ze op in het dagelijkse leven of in de tuin, maar ook allerlei gebeurtenissen of reizen waarop ze in contact komt met andere kunstenaars zetten haar op weg naar nieuwe creaties. In haar licht en luchtig overkomende composities en installaties slaagt ze er wonderwel in om orde in wanorde te scheppen, en eenheid in verscheidenheid. Het is niet haar bedoeling iets herkenbaars af te beelden, ze is er vooral op gericht werk tot stand te brengen dat pure schoonheid wil overbrengen en dat zo voor zichzelf spreekt. Ter gelegenheid van deze tentoonstelling verschijnt er ook een boek met een overzicht van het werk van Jeannine De Raeymaecker, uitgegeven door Galerij Artisjok.

Categorieën
Expo Kunstenaar

WONDERLAND

Zoals het beroemde personage Alice uit Alice’s Adventures in Wonderland (1865) van Lewis Carroll is Kristine Nauwelaerts nieuwsgierig naar nieuwe ervaringen, naar nieuwe werelden om te ontdekken, in wat ook een zoektocht naar de eigen identiteit is. ‘Ik ben niet gek, maar mijn realiteit is gewoon anders dan de jouwe,’ zegt Alice in het boek. Die andere realiteit brengt de kunstenares tot leven in deze bijzondere tentoonstelling van schilderijen en porselein. Nieuw daarin is dat ze, in het spoor van een opleiding in de textielkunsten, vezels en andere texturen is gaan verwerken in haar keramiek, waardoor die helemaal anders aanvoelt dan verwacht. Maar ook dat ze herkenbare dingen uit de wereld waarmee iedereen vertrouwd is, is gaan transformeren tot nieuwe vormen in een wereld die is ingenomen door de fantasie. Details heeft ze uitvergroot of verkleind, zodat de voorwerpen niet meer nuttig zijn, zoals men mag verwachten, maar alleen nog voor zichzelf staan en zo hun eigenheid uitmaken. Een theepot, suikerpot en melkpot worden op en in elkaar gestapeld tot een assemblage die alleen in ‘Wonderland’ zijn volle bestaansrecht kan laten gelden. Om die transformatie van alledaagse dingen naar een aparte wereld op zich, door een vrije, bevrijdende, vrolijke en meeslepende fantasie, is het Kristine Nauwelaerts te doen. ‘Imagination is the only weapon in the war against reality,’ zegt Alice nog, strijdvaardig in haar overtuiging. Als wapen in de strijd tegen het vele ontluisterende en negatieve dat ons vandaag omringt brengt de tentoonstelling ‘Wonderland’ een feest van kleur, verbeelding en creativiteit in stelling.

Categorieën
Expo Kunstenaar

‘Alle tijd van de wereld’

De betoverende wereld van

Om zijn artistieke droom waar te maken emigreerde de kunstenaar op 20-jarige leeftijd naar Antwerpen. Hij studeerde er aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten, waar hij na het etsen zijn liefde voor het schilderen ontdekte.

In de loop van zijn 39-jarige carrière heeft hij zich verschillende technieken meester gemaakt, van etsen en zwart-wit tekeningen tot olieverf op houten panelen en papier. Inspiratie voor zijn levendige verbeelding doet hij op via zijn voorliefde voor een weelderige flora en fauna, die wijst op een diepe band met de natuur. Stimulansen om te schilderen en zich te blijven ontwikkelen vindt hij in zijn geluk in de liefde en in zijn uitgebreide lectuur (Nietzsche, Boeddhisme, geschiedenis, religie, filosofie). Kunst is meer dan een passie voor hem; het is zijn levensadem.

Zijn stijl is in zijn ontwikkeling beïnvloed door de roerige jaren 60 en 70 en zijn persoonlijke verwerking van het leven na de Tweede Wereldoorlog. Zijn hele bestaan wijdt hij aan het creëren van kleurrijke en fantasierijke composities. Zijn vele wonderlijke taferelen geven hun geheimen echter niet meteen prijs – ze intrigeren de toeschouwer.

Deze tentoonstelling dompelt de toeschouwer onder in het artistieke universum van een uitzonderlijke schilder.    

Categorieën
Expo Kunstenaar

KOEN VERHAEGEN

Galerij Artisjok brengt eerbetoon aan overleden Lierenaar
Koen Verhaegen

In samenwerking met ChromaLuxe® (UW Solutions), Fotolab COLORFIELDS – Fine Art Printing en de nabestaanden van Koen,
stelt galerij Artisjok een aantal foto’s van Koen Verhaegen tentoon.

Koen Verhaegen was een geboren en getogen Lierenaar en een gekend figuur in ruime kringen in de stad. Hij was fotograaf van opleiding, beroepshalve richtte hij zich op de meer technische kant van drukwerk. Maar zijn camera verliet hem zelden en na zijn overlijden liet hij een schat van ongeveer 30.000 foto’s na.

Als eerbetoon aan zijn stads- en generatiegenoot stelt Peter Everaert van Galerij Artisjok een aantal werken tentoon.

Le mort saisit le vif, zegt men in het Frans. Letterlijk vertaald: de dode geeft de levende een hand. Een andere manier om te zeggen dat wie er niet meer is, een erfenis nalaat aan de nabestaanden. Een erfenis die zichtbaar of onzichtbaar kan zijn. Bij Koen denken we aan zijn onvoorwaardelijkheid, zijn grenzeloze liefde en energie voor de mogelijkheden die het leven hem bood. Zijn liefde voor techniek, voor authenticiteit, zijn levenkracht, scherpe geest en gevatte commentaren, zijn gulheid en bravoure.

En zijn zichtbare erfenis, de tuin die barst van leven, het gerenoveerde huis, de tientallen modelbouw artefacten, en niet te vergeten: de schat aan foto’s.

Met zijn duizenden beelden toonde hij de liefde voor het licht. Gevangen in het juiste kader, door de juiste lens, op het juiste moment. Ellenlang wachten op dat moment, loont. Hij toont ons hoe het licht met het donker speelt, er doorheen priemt, ermee vecht of danst. Hij hechtte belang aan compositie, aan afdrukken op het juiste moment en aan scherpte-diepte. Aan het oplichten van een alledaagse werkelijkheid, kortom. Een erfenis van schoonheid en technisch inzicht, in de vorm van meer dan 30.000 foto’s.

De laatste tien jaar van zijn leven lichtte Koen zelf nog meer dan voorheen op wanneer hij met een fototoestel op stap was: hij had zich twee Leica’s aangeschaft. Een Leica M 9 en een Leica D-lux 6. Altijd speurend naar nog een extra lens, altijd klaar om er nog meer over te leren, te lezen, ermee aan de slag te gaan. Zijn wereld werd zijn speelterrein.

Hij nam zijn foto’s in RAW, en bewerkte ze soms achteraf in Lightroom. Waar techniek, creatie en esthetiek samenkomen, voelde hij zijn energie stromen.

Wij zijn nu de beheerders van Koens foto’s. Wat hij niet deed, doen wij wel: we willen die erfenis aan schoonheid & vaardigheid delen.

Koen werd geboren in Lier, als oudste van drie kinderen. Hij doorliep zijn middelbare studies in Lier en Mechelen, en voltooide een graduaat fotografie aan het Narafi Instituut in Brussel.

Later volgde hij nog een cursus studiofotografie bij studio Depreeuw in Deurne.

In Lier was Koen een gekend figuur. Hij was een duivel-doet-al die je overal tegenkwam. Zo was hij scoutsleider, stond mee achter den toog van Café Het Kruiske, maakte deel uit van DJ Sioux (checken!), was gekend als surfer en zeiler of hing in de nok van het Sportpaleis met Phillipo Showlights.

In 1989 ging hij aan de slag bij Authentic Digital Photolab in Brussel waar hij verantwoordelijk was voor de digitale transformatie, groot formaat afdrukken en kwaliteit.

Van 2001 – 2020 werkte hij voor het in Lier gekende Monti, dat later overgenomen werd door Joos in Turnhout. Hij scherpte zijn IT-vaardigheden en colourmanagement aan en bekwaamde zich in het implementeren van online diensten.

In 2020 maakte hij de overstap naar UW Solutions waar hij als Quality & Technical Servant Assistant werkte.

Koen trouwde in 1993 met Catherine Goemans, ook geen onbekende in Lier. Zij kregen samen twee kinderen, Amber en Linus, en het gezin settelde zich in de Franse villa van Koens grootmoeder op de Antwerpsesteenweg. Menig Lierenaar zal zich de hartelijke, welkome sfeer daar herinneren. In 2007 verhuisde het gezin naar Borgerhout, maar in datzelfde jaar sloeg het noodlot toe en overleed Catherine ten gevolge van een ongeluk.

Anderhalf jaar later leerde Koen een nieuwe liefde kennen, in 2011 trouwde hij met Kristel Bruynseels die samen met haar zoon Mauro het gezin vervoegde. Samen creëerden zij voor het nieuw samengestelde gezin een warme thuis in Melkouwen, Berlaar.

Koen overleed op 4 juni 2022, ten gevolge van kanker. Hij werd 58 jaar.

Koen bleef zijn hele leven een interesse behouden in fotografie en de meer technische kant: bewerking, colour management, druktechnieken, grafisch ontwerp, enzovoort.

Zijn camera verliet hem zelden, hij fotografeerde zijn dagelijkse leven en uitstappen, àls er voldoende licht was. ‘Je kan niet uit een foto halen wat er niet in zit’, was zijn credo.

In 2009 schafte hij zich een Leica aan en toen begon het feest pas echt.

Koen nam zijn tijd om een foto te nemen en bewerkte die vaak nadien nog in Lightroom.

Hij liet een schat aan materiaal na, waarvan we een fractie tentoonstellen.

UW Solutions

UW Solutions levert wereldwijd baanbrekende oplossingen in de vorm van ultramoderne, geavanceerde, hoogwaardige en milieuvriendelijke coatings voor tal van toepassingen. Ongeacht de industrie of het type substraat, UW Solutions staat klaar om op maat commerciële en industriële coatings te ontwikkelen.

Zo zijn de High Definition bedrukbare producten van ChromaLuxe® en Unisub® voorzien van een specifieke coating voor Dye-Sublimatie. Deze worden gebruikt als hoogwaardige fotografische producten met een ongeziene beeldhelderheid en een extreme

duurzaamheid, en zijn zeer gegeerd in de fotografie-, kunst-, geschenk- en interieurindustrie. Met ons merk ResinDek®, vinden de coatings ook hun toepassing binnen het segment van industriële vloeren.

UW Solutions heeft een vestiging te Boom in België , en is sinds 2011 verantwoordelijk voor de EMEA-regio. Een klein team engageert er zich dagdagelijks om topkwaliteit af te leveren en klanten bij te staan met professioneel advies.

UW Solutions EMEA

Industrieweg 7, 2850 Boom Tel. 03 870 54 00

info.emea@unisub.com https://www.uwsolutions.com/ https://www.chromaluxe.com/ https://www.unisub.com/

Fotolab COLORFIELDS – Fine Art Printing

Dit fotolab is al meer dan veertig jaar gespecialiseerd in fine art printing. Van HD-scans tot afdrukken op fotopapier, Fine-Art CansonInfinity®-papier, HD aluminium ChromaLuxe®, en niet te vergeten collages, bescherming en frames. In kleur of zwart-wit. In kleine of grote formaten.

Het lab beschikt over gespecialiseerde medewerkers en hoogtechnologisch materiaal.

COLORFIELDS – Fine Art Printing

Avenue Franklin, 4 bus 19

1300 Waver

Tel : 010/45.97.77

info@colorfields.be https://www.colorfields.be/

Galerij/UItgeverij Artisjok

Galerij Artisjok zet sinds 2018 Lier als Kunststad aan de Nete op de kaart. Galerist Peter Everaert begon bescheiden met enkele initiatieven in verschillende panden, maar al snel stelde hij tentoon en organiseerde events op verschillende locaties in en buiten het stadscentrum.

Meer recent kon de galerij haar intrek nemen in de gebouwen van Rerum Novarum en wat verderop in twee panden aan de Antwerpsestraat. De gebouwen van Rerum Novarum werden omgebouwd tot een cultuurcentrum, met ateliers voor kunstenaars, een tentoonstellingsruimte en een lokaal voor lezingen en andere gelegenheden. Ook de twee ruimtes aan de nummers 62 en 64 bieden qua ligging en inrichting ideale omstandigheden voor een gevarieerd aanbod aan artistiek werk en een ruim bezoekersaantal. Vandaag neemt galerij Artisjok onmiskenbaar een vaste plaats in het Lierse cultuuraanbod in.

In de drukte van het stadscentrum is het Peters doel om kunst toegankelijk te maken voor iedereen. Kunst verbindt, kunst communiceert.

ARTISJOK organiseert tentoonstellingen, workshops, voordrachten, kunstverkoop, art-events, …

Je kan de galerij / uitgeverij contacteren via peter@galerijartisjok.be of 0496 51 10 64 www.galerijartisjok.be

Stand still, my love, and breathe,
breathe into the chaos of this world.
You are only witnessing the passing of form.
What you are cannot pass, will not die,
shall not be ended when everything ends.
This is only a play of noise and shadow,
light and silence, and you, forever,
rooted, at its core, so still,
never witnessed, yet witnessing
through child-like eyes, invisible.
Storms will always break.

– Jeff Foster